Prothese bh

Wat is een prothese bh?
Een prothese bh is speciaal geschikt voor vrouwen die een borstprothese dragen na een borstoperatie. Na een amputatie of reconstructie is het vaak zo dat bh’s van voor de operatie niet meer goed passen. Het is dan noodzakelijk om een prothese bh te dragen. Bodyfashion Born is gespecialiseerd in prothese lingerie, en heeft dan ook een ruim assortiment prothese bh’s.

Amoena Amoena Lara Satin prothese Bh zonder beugel & lichte voorvorm zwart of nude
vanaf €59,95 inclusief 21% BTW
Maat kiezen
Amoena Amoena Lara Satin prothese Bh zonder beugel & lichte voorvorm kleur pink
vanaf €58,95 inclusief 21% BTW
Maat kiezen
Amoena Amoena Lara Satin prothese Bh zonder beugel & licht voorgevormde cup kleur licht roze
vanaf €54,95 inclusief 21% BTW
Maat kiezen
Susa Susa Gina-Lisa Prothese Bh zonder beugel kleur champagne, zwart, wit & cappuccino kleur
vanaf €47,95 inclusief 21% BTW
Maat kiezen
Naturana Naturana Rianna prothese Bh zonder beugel kleur huid of zwart
vanaf €29,95 inclusief 21% BTW
Maat kiezen
Amoena Amoena Mona Prothese Bh zonder beugel in kleur champagne , wit, cognac & zwart
vanaf €64,95 inclusief 21% BTW
Maat kiezen
Amoena Amoena Mona prothese Bh zonder beugel nachtblauw
vanaf €49,95 inclusief 21% BTW
Maat kiezen
Amoena Amoena Isadora prothese Bh zonder beugel kleur framboos
vanaf €45,95 inclusief 21% BTW
Maat kiezen
Amoena Amoena Isadora Prothese Bh zonder beugel in wit
vanaf €49,95 inclusief 21% BTW
Maat kiezen
Amoena Amoena Isadora Prothese Bh zonder beugel in zwart
vanaf €49,95 inclusief 21% BTW
Maat kiezen
Amoena Amoena Isadora Prothese Bh zonder beugel in huidkleur
vanaf €49,95 inclusief 21% BTW
Maat kiezen
Susa Susa Meran Prothese Bh zonder beugel kleur wit of marineblauw
vanaf €49,95 inclusief 21% BTW
Pagina 1 van 9

Kenmerken prothese bh

Een prothese bh is verschillend van een reguliere bh, maar wat is hier nu precies anders aan?

 • Bij een prothese bh wordt namelijk gebruik gemaakt van speciale zakjes, waarin de borstprothese geplaatst kan worden. Zo blijft de prothese goed op zijn plaats en loopt u niet de kans dat deze verschuift in de bh.
 • Daarnaast is de cup van een prothese bh zo gevormd dat deze goed om de prothese sluit, en bedekt in veel gevallen de littekens van een borstoperatie.
 • De bandjes van een prothese bh zitten dichter bij elkaar, waardoor deze meer ondersteuning geven. De bandjes zelf zijn altijd comfortabel zacht, waardoor ze niet snijden in de schouders. Zorg er hierbij voor dat de bandjes van de prothese bh altijd afzonderlijk van elkaar goed worden afgesteld, om te zorgen voor de beste ondersteuning.
 • Het middenstuk tussen de cups is bij een prothese bh hoger dan regulier. Dit wordt gedaan om goed om de borstprothese aan te sluiten. Tevens worden operatieve littekens hierdoor beter bedekt.
 • De onderband, die om de taille loopt, is bij een prothese bh breder dan bij een reguliere bh. Dit geeft de prothese bh een ondersteunend effect.
 • De zijpanden van de prothese bh zijn breder, om het lichaam goed te ondersteunen. Tevens zorgen deze bredere zijpanden ervoor dat littekens van de operatie worden bedekt.

Prothese bh met beugel?

Is het nu wel of niet mogelijk om een prothese bh met beugel te dragen? Hierover verschillen de meningen. Sommige specialisten raden het dragen van beugelbh’s af, omdat het de genezing van het litteken zou belemmeren. Andere artsen laten het afhangen van de vrouw zelf, en waar zij zich prettig bij voelt. Overleg bij twijfel met uw arts bij het kopen van de prothese bh. Bodyfashion Born heeft een ruim assortiment prothese bh’s met en zonder beugel. De prothese beugelbh’s die Bodyfashion Born verkoopt zijn uiteraard speciaal geschikt voor vrouwen met een borstprothese, wat betekent dat er zachtere beugels worden gebruikt die een zachte ondersteuning bieden. 

Vergoed door zorgverzekering?

Sommige zorgverzekeraars hebben een vergoeding voor een prothese bh of prothese badmode, binnen enkele aanvullende pakketten. Wilt u weten of uw prothese bh (deels) vergoed wordt vanuit uw aanvullende verzekering? Neem dan contact op met uw eigen zorgverzekering. In sommige gevallen wordt ook prothese badmode (deels) vergoed door de aanvullende verzekering. 

Prothese bh voor het sporten

Voor de sportieve dames zijn er speciale prothese bh’s die geschikt zijn om in te sporten. Deze sport prothese bh’s zijn verkrijgbaar van de merken Amoena en Susa. Ook in deze bh’s is een prothese hoesje verwerkt, waarin de prothese geplaatst kan worden. Daarnaast heeft een prothese bh voor het sporten extra brede banden om ondersteuning te bieden, een hoger middenstuk en zijpanden en een bredere onderband. Er zijn sport prothese bh’s met voorsluiting en achtersluiting verkrijgbaar. 

Onderhoud van de prothese bh

Wanneer u de perfecte prothese bh heeft gevonden wilt u deze natuurlijk mooi houden, zodat u er zo lang mogelijk plezier van heeft. Daarom is het belangrijk om de prothese bh altijd met de hand te wassen, in een wasmiddel geschikt voor fijne was. Breng na het wassen de cups van de natte prothese bh alvast in vorm, en laat de bh liggend op een handdoek drogen. Zo behoudt de prothese bh zijn vorm.

Tips bij het kopen van een prothese bh

Wanneer u voor het eerst een prothese bh gaat kopen kunnen de verschillende keuzes misschien wat overweldigend zijn. Enkele tips voor het uitkiezen van een prothese bh:

 • De nummer 1 tip is: maak een afspraak in onze showroom! Hier kunnen wij u het beste adviseren, en kunt u verschillende modellen passen om de perfecte prothese bh te vinden. Hier kunt u gebruik maken van onze 27 jaar aan ervaring in de (prothese) lingerie, waardoor u er zeker van kunt zijn dat u met een goed passende prothese bh de deur uitgaat. In onze showroom wordt u discreet geholpen, in tegenstelling tot veel winkels waar u tussen andere vrouwen in een pashokje uw bh past.
 • Past u liever uw prothese lingerie in de privacy van uw eigen huis? Neem dan goed de maat op. Het belangrijkste bij het uitkiezen van iedere bh, maar vooral een prothese bh, is de juiste maat. Wanneer u niet de juiste maat bh draagt, zal deze niet goed aansluiten op het lichaam. Vermeld bij uw bestelling altijd uw afmetingen, dan kunnen wij indien nodig, en altijd in overleg met u, voor een andere maat kiezen.
 • Als u het lastig vindt om te beoordelen of de prothese bh goed past, kunt u uw partner of een vriendin vragen om met u mee te kijken. Twee zien meer dan een, dus maak hier gebruik van.
 • Let bij de pasvorm van de prothese bh op enkele zaken. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de onderband stevig om het lichaam zit, zonder dat deze knelt. Als de achterkant omhoog kruipt betekent dit dat de onderband een maat te groot is. Bij het kopen van de prothese bh moet de bh op het meest losse haakje goed zitten. Tijdens het dragen zal de band namelijk wat uitrekken, en zo heeft u genoeg speling om deze strakker te maken.
 • Het middenstuk van de prothese bh hoort goed op het lichaam, op het midden op de borst aan te sluiten. Wanneer de borst platgedrukt wordt is de cup te klein, als hij echter niet aansluit kan er waarschijnlijk beter worden gekozen voor een kleinere cupmaat.
 • De bandjes van de prothese bh horen in een rechte lijn over de schouder te lopen, en niet in de huid te snijden. Als ze dit wel doen kan er wellicht beter een prothese bh met een kleinere omvang gekozen worden. De bh zelf, en niet de bandjes, moeten namelijk het grootste deel van het gewicht opvangen.

← Keer terug naar de backoffice    Bij ons shopt u online met een persoonlijke service! √ Geeft u de voorkeur om te komen passen in onze showroom? maak dan snel een afspraak via de e-mail . Verbergen